dinsdag 29 april 2008

Aflevering 6: “Weilandboy”

De aflevering begint al goed voor fans van Joke Devynk. Haar overspel met collega-flik Coppens wordt meer en mee een feit… Ze wordt bij haar loverboy afgehaald door Steve om een lijk te onderzoeken die zo’n 10 cm in de grond is gezakt. Vermoedelijk uit een vliegtuig gevallen. De dissectie van het lijk blijkt echter aan te tonen dat dit niet zo is. Volgens de lijkschouwer zou een verklaring voor de 10cm diepte een koe zijn, droogheid boven:). De buitenlandse jongen blijkt de Congolese Dieudonné te zijn.

Bij de identificatie van het lijk bevestigen zijn ouders, die hij tevens enkele jaren niet meer heeft gezien, dat het Dieudonné is. Door de Afrikaanse achtergrond van Walter, blijkt echter dat dit niet correct is… Hoe is de jongen, nu gekend als Chequenzo, vermoord, en waar is de echte Dieudonné?

Collega’s van hem kunnen melden dat hij de avond voordien ruzie gehad heeft met een andere zwarte jongen over geld. Dit spoor leidt de cel tot ‘Maraboe’, een spiritueel getalenteerde, die de verblijfspapieren van Dieudonné heeft doorverkocht aan Chequenzo. De ouders blijken hem te kennen. Toen ze enkele maanden voordien veel ruzie hadden met hun zoon, beloofde Maraboe om hem ‘terug bij hen te brengen’. Hij moest een wreed ritueel doorstaan, wat hem uiteindelijk fataal werd, ze hebben hem ten einde raad begraven in een bos.

Case closed zou je zeggen, geen zaak meer voor de cel vermiste personen, maar dit is echter buiten Walter gerekend, die er kost wat kost wil achter komen wat met Chequenzo gebeurde. De ex-vrouw(Katelijne Verbeke) van Walter komt hem melden dat ze naar Spanje moet en dat hij Lena in huis moet nemen, misschien een kans om het terug goed te maken??

De vriend (ex-para) van een collega van Chequenzo blijkt een helicopterbedrijfje te hebben. Wanneer de cel hen wil arresteren trekt hij echter zijn wapen en ontstaat een nogal chaotisch geroep. Wanneer hij gekalmeerd lijkt, neemt Millie het zekere voor het onzekere met een actie die nogal letterlijk onder de gordel was. Hij blijkt ruzie te hebben gehad over zijn vriendin (Marie Vinck, die u misschien wel kent uit "blazen tot honderd") met Chequenzo. In zijn auto en heli worden bloedsporen teruggevonden… Hij bekend dat hij Chequenzo heeft neergeslagen, maar ontkent dat hij al dood was. Uiteindelijk wel case closed voor de cel vermiste personen, deze zaak wordt overgedragen.

Een verrassende wending in ‘Vermist’, waar de aflevering voor het eerst niet eindigt met het gelukkig verenigen van een vermiste persoon met zijn familie. Het eindigt met de pakkende vermelding dat in real life veel vermisten niet meer levend worden teruggevonden… Een mooie aflevering die ons met de neus op de feiten drukt.

3 opmerkingen:

Stan&kevinfan zei

Geweldige aflevering, alweer,
het begin met Stan's reactie,,Kevin die een keer een nieuwtje vertelt,,... GEWOON geweldig!!! Blijf zeker kijken tot het einde!!!

infraligne zei

Deze aflevering zat zeer goed in elkaar! Telkens wanneer je denkt dat je weet wat er gebeurd is, komt er weer een plotwending! Echt zalig!!

X zei

weilandboy is gay!!!