dinsdag 22 april 2008

Aflevering 5: ‘Kika’


De avond waarop het belspelmeisje ‘Kika’ Kimberly (Kimmie) haar eerste cd wil voorstellen aan het grote publiek verdwijnt ze samen met haar vriend Dimi (Gert Winkelmans; beter gekend als Simon uit de succesvolle tvnovelle sara op vtm). Onder het oog van ade pers komt de Cel ter plaatse. Volgens de vader (Hans De Munter) van Kika zit Dimi hier voor iets tussen. Dit vermoeden kan ook een kelner enkel beamen aangezien hij hen nog in een ernstige woordenwisseling verwikkeld zag.

Steve is erg in zijn nopjes dat hij in het belspel-wereldje mag rondneuzen, enkel maar mooie dames. Hij pluist dan ook meteen het magazine Ché uit, de snoeper. Joyce, een collega belspelmeisje, blond en ongetwijfeld erg snugger, deelt hen mee dat Dimi de vorige dag ineen werd geslagen door ‘De Rat’, omwille van schulden. Zij blijken er echter niets mee te maken te hebben.

Ondertussen komt aan het licht dat Tine een scheve schaats aan het rijden is met een oude kennis, dhr Coppens uit de vorige aflevering. Ze moet tevens zichzelf gaan verdedigen ivm het feit dat ze Rens wilde laten verdwijnen. Ze weet zich echter heel goed door het kruisverhoor te slaan.

Kimberly belde haar vader om hem te melden dat alles in orde is en dat ze bij Michael (Ides Meire) is, een oud vakantielief. Hij blijkt een verleden te hebben dat niet zo snor zit. Bij het onderzoek van zijn appartement, blijkt hij Kimmie al een hele tijd te stalken. Samen zijn ze naar een hotelkamer in Brussel gegaan. Wanneer Walter hier aankomt, is niemand in de kamer aanwezig,… Michael komt echter in de kamer en trekt zijn pistool… Spannend moment, en natuurlijk hoe kan het ook anders… Reclame :)

Wanneer Walters GSM gaat, snelt Michael weg. Het komt tot een schietpartij in de gangen van het hotel. Millie die zich in de hall bevindt, komt Kimmie er tegen. Michael snelt op Kimmie af, grijpt haar mee en begint in het wilde weg te schieten op Millie. Kimmie wordt stilaan hysterisch terwijl Michael nog steeds met alle geweld probeert weg te raken van de politie. Met groot machtsvertoon komt een interventieteam van de politie aan. Wanneer Kimmie uit de greep van Michael wegglipt, springt hij op met het pistool in de aanslag. Dit is echter buiten Millie gerekend, die hem neerknalt.

Een geslaagde aflevering met alle ingrediënten om een serie succesvol te maken, spanning, emotie, overspel, gehuil, voor elk wat wils. Voor mij een van de beste afleveringen tot nu toe. Het wordt mij stilaan duidelijk dat in iedere aflevering de hoofdpersonages 1 voor één wat meer in beeld komen. Dit keer was Millie aan de beurt. Wordt Steve (alias Stan Van Samang) volgende week wat meer in het licht geplaatst? Wat vonden jullie van deze aflevering? Één van de vele, of vonden jullie dat het wel een speciale touch had?


9 opmerkingen:

miet vanderyse zei

Het was een super aflevering!!! Ik heb vroeger nog met Joyce (Sylvie) in de klas gezeten. Vandaar dat het nog leuker was om te kijken.

Elvje zei

Hans de munter de rol van vader in de eerste aflevering? Evi? Dat was Filip Peeters

Leen Desplancke zei

oja elvje, idd, maar hij had al een rol in de eerste aflvering als ik me niet vergis... mijn excuses voor de foute info

Olivier zei

Mooi einde. En ik vind dat ze de emoties goed verfilmen.. In flikken of aspe schieten ze op iemand, en voila. Hier zag je hoe het er in het echt zou aan toe gaan.. De emoties die erbij komen..

RoCzy zei

Owla deed gert winckelmans mee, jammer dat ik die aflevering gemist heb !
groetjes

Leen Desplancke zei

jaah is wel een knappe man eh Roczy:)

miet vanderyse zei

heel de saracast was aanwezig...

RoCzy zei

spijtig dage geen blog hebt over sara é Leen, Miet en ik zouden elke dag actief zijn op uw blog :-)

Leen Desplancke zei

idd roczy, maar de volgende aflevering is getiteld 'Sara' misschien dat dit jullie kan aanzetten om te reageren?