woensdag 14 mei 2008

Aflevering 8 “Anja”

Deze keer niet op zoek naar een kind, maar naar de depressieve dame Anja, gespeeld door de fabelachtige actrice Antje De Boeck, gekend van onder andere “Stille waters” en “Daens”. Gezien ze weigerde haar medicatie in te nemen denkt men meteen aan zelfmoord.

De cel kampt echter nog met andere zorgen. Het proces van de vorige zaak werd geschorst door het onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal… De heer Bourlon van Comité P komt over de vloer en Millie en Tine worden sterk onder druk gezet.

Walter is met verlof en probeert met handen en voeten terug binnen de circle of trust van Lena te raken. Nick en Tine komen hem opzoeken om het probleem uit te leggen. Walter is erg teleurgesteld in zijn team en is niet van plan om hen uit de rats te helpen. Hij ziet hoe Lena door een motorrijder thuis wordt afgezet en is er niet gerust op.

In het bos wordt de auto van Anja teruggevonden, leeg maar in de koffer zijn nog verse bloedsporen te vinden. Wanneer steve bij haar thuis wil aanbellen spelen zich daar rare taferelen af. Misschien een inbreker?? Het blijkt echter Wesley, de zoon des huizes en junk te zijn die de kasten aan het leeghalen is. Hij blijkt onlangs ruzie te hebben gemaakt met zijn moeder. In de kelder ontdekt het team dat een grote hoeveelheid bloed werd weggeveegd. Dit lijkt precies niet meer op zelfmoord…

Wesley houdt nasnuivend voet bij stuk dat hij niets aan zijn moeder gedaan heeft. Hij vertelt hoe zijn moeder hem vraagde om zijn vader, Frederick te bespioneren omdat ze dacht dat hij naast de pot piste met een zekere Kim. Frederick benadrukt dat Wesley met de hele zaak niets te maken heeft. Hij vertelt hoe Anja zijn relatie met Kim ontdekte en dat hij om hun huwelijk te redden haar niet meer zou zien. Kim vertelt dat Frederick zich zorgen maakte om Anja.

De beurt aan Nick om zijn misstappen bij de vorige zaak te verantwoorden. Kameeltjes paffend wijst Bourlon hem op zijn nogal faliekant afgelopen samenwerking op zijn vorige stek bij de politie. Hij dreigt met het einde van zijn carrière. Hij stelt Nick voor dat als hij ervoor zorgt dat hij Walter kan “pakken”, dat Nick zelf en Millie buiten schot blijven…

Onderweg zien Steve en Millie hoe schippers een steen uit het kanaal halen waaraan een touw hangt. Steve haalt zijn duikerspakje vanonder het stop en haalt een zak boven water waarin een arm zit… ronduit walgelijk…

Frederick wordt onder druk gezet door Nick en Tine, bezwijkt onder de druk en vertelt wat er werkelijk gebeurd is. Die avond kwam Kim aan de deur om te praten met Anja. Terwijl Anja haar probeert buiten te smijten valt ze op het keukenmes dat ze in haar handen had, met alle gevolgen van dien. Hij probeerde het te verbergen omdat hij wist dat het zou lijken op moord en wilde Kim niet ook verliezen. Een geëmotioneerde Tine moet het verhoor verlaten… ze besluit open kaart te spelen met haar man. Ook de resterende stukken van Anja worden uit het water opgevist. Erg choquerende beelden.

Wat vond jij van deze aflevering? Denk je dat Walter zal moeten opdraaien voor de streken van Nick, of zal Nick zelf zijn verantwoordelijkheid moeten opnemen? Hoe zal het aflopen met het privéleven van Tine? Enige speculaties zijn altijd welkom.

3 opmerkingen:

Elvje zei

Ik denk niet dat ze het voor elkaar krijgen dat ze alles op Walter schuiven... Nick verdwijnt niet voor niets in de volgende aflevering.. denk ik dan :P Ik denk dat hij de volgende afleveringen helemaal door het lint gaat.

Ik hoop met Tine veel spektakel en veel emoties. Alleen of het weer goed gaat komen..., ik weet het niet.

Ik wacht vol nieuwsgierigheid op de volgende aflevering! Of ik moet ondertussen de dvd-box voor een leuk prijsje op de kop tikken :Pn

Leen Desplancke zei

Hopelijk verdwijnt Nick niet voor lang... zorgt voor een knappe verschijning ^^ Ik denk niet dat hij zo gemeen zal zijn om Walter van alles de schuld te geven.
Met Tine komt alles wel weer in orde denk ik, die man van haar stelde relatietherapie voor, dus als hij het niet zou willen herstellen stel je zoiets niet voor.

Elvje zei

Met Nick gaat het nog wel spektaculair zijn ;) Maar Nick doet het toch altijd voor de vermiste... zo uit z'n sloef schieten... en dan z'n baas zoiets lappen.... Ik zie het inderdaad nog niet gebeuren.

Wie zou een knappe vrouw als Tine nu laten lopen? Dan ben je toch wel gek ;) Alleen of Erik haar wel los wil laten... En of Dirk nu wel aanvaardt dat ze die job graag uitoefend...